O NAMA

Istorijat preduzeća

Preduzeće MIG ELEKTRO d.o.o. je osnovano u septembru 2003. godine kao porodična firma. Primarno područje djelovanja preduzeća je elektroenergetska oblast. MIG ELEKTRO se bavi  projektovanjem, izvođenjem, ispitivanjem, revizijom i remontom elektro instalacija i postrojenja do 35kV naponskog nivoa, proizvodnjom stubova i vezanih elemenata  za javnu rasvjetu, proizvodnjom ovjesne opreme za NN i SN mreže te izvođenjem građevinskih radova.
U prvim godinama nakon osnivanja preduzeće je zapošljavalo svega desetak radnika, popis mehanizacije i opreme je bio skroman te se radilo na manje zahtjevnim poslovima, u smislu obima i potrebnih resursa. Paralelno sa ovim poslovima radilo se na modernizaciji preduzeća, zapošljavanju visokoobrazovanih i stručnih kadrova, nabavci savremene opreme i alata kako bi se uspješno odgovorilo zahtjevima tržišta.
Prihvatanjem  kvaliteta  kao smisla  poslovanja, mjerila  uspješnosti,  konkurentnosti i  opstanka, preduzeće MIG ELEKTRO se, kroz praćenje dostignuća u svojoj oblasti, opredijelilo za stalnu brigu o očuvanju kvaliteta svojih proizvoda i usluga, održanja i povećanja rejtinga na  tržištu.
Tokom 2006. godine menadžment preduzeća se odlučuje za nabavku savremenih mašina i opremanje proizvodnog pogona pa tako krajem godine otpočinje sa radom sektor proizvodnje. Danas su naši proizvodi prepoznatljivi  i zauzimaju značajno mjesto na tržištu. Proizvodna orjentisanost  i potreba da se na tržište izađe sa što širom i kvalitetnijom paletom proizvoda navela je menadžment da donese odluku o kupovini akcija i sticanju vlasništva Fabrike vijaka iz Mrkonjić Grada. Ovim se otvaraju nove mogućnosti u razvoju i unapređenju proizvodnje.
Danas je MIG ELEKTRO moderno preduzeće, zapošljava oko 50 radnika, prepoznatljivo je na tržištu kvalitetom svojih proizvoda i usluga, sa mladim i kreativnim timom stručnjaka, savremenom opremom, sposobno da odgovori složenim poslovnim izazovima.